متخصصان مدتی قبل در کمال ناباوری اعلام کردند ماشین های ظرفشویی خانگی که برای شستن ظروف و حتی میوه و سبزی به پیشه می روند، بستر مناسبی برای رشد قارچ های بیماریزا هستند.
به گفته این متخصصان، نگرانی نسبت به جرم های روی دیواره ماشین ظرفشویی کافی نیست و این قارچ های خطرناک درون ماشین ظرفشویی هم در کمین سلامت شما نشسته اند.
به همین علت پیشنهاد می شود بی درنگ پس از خشک شدن ظرف ها، آنها را از ماشین ظرفشویی بیرون کنید لغایت عوامل بیماریزا فرصت انتقال به ظروف را نداشته باشند.
بسیاری از خانم ها به هدف صرفه جویی در وقت، موعد شستشوی ظروف را اختصار تر میکنند و به جای یک مرحله شستشو با آب گرم و آبکشی نهایی، تنها مرحله آب کشی را انتخاب میکنند.
در این طریق بسیاری از باکتری ها و ریزاندامگان ها در ظروف به خصوص در نواحی برجسته و دست نیافتنی باقی میماند و میتواند عاملی برای ابتلا به مرض های گوارشی باشد.
به همین دلیل توصیه میشود در چهره استفاده از ماشین ظرف شویی، دست کم سررسید شستشو لحاظ شده و ماهی یک بار محفظه درونی ماشین ظرف شویی با مواد منزه کننده و ضدعفونی کننده شستشو داده شود.
تحقیقاتی که اتمام شد
بر بنیاد تحقیقات معلوم شد، رطوبت بالا و محیط گرم و قلیایی ظرفشوییها بستر مناسبی برای رشد قارچهای بیماریزا در ماشینهای ظرفشویی است.
این تحقیق به طور خاص پرتو میدهد که قارچهای Exophiala، Rhodotorula و Candida parapsilosis که به آنها مخمرهای سیاه، قرمز و سفید گفته میشود در ماشینهای ظرفشویی هستی دارند.
خونریزی های گوارشی، گزند های دستگاه گوارش و تحریک پذیری روده از آنگونه مهم ترین عوارض قارچ های بیماریزایی است که وارد بدن می شوند
در پژوهش اتمام شده در سال 2011 مشخص شده است که 62 درصد ماشینهای ظرفشویی تست شده حائز قارچهای مرض زا هستند و 56 درصد آنها شامل قارچ Exophiala dermatitidis و Exophiala phaeomuriformis می باشند.
تحقیقات تازه نیز اثر میدهد که این قارچها اغلب در سرنوشت درز درب ماشین ظرفشویی وجود دارند.
یکی از این محققان می گوید: نکته اصلی اینجاست که قارچهای بیماریزا به ندرت در طبیعت نگریستن میشوند، ولی شمار آنها در ماشینهای ظرفشویی زیاد بالاست.
این نوع قارچ ها بردباری فوقالعادهای در مساوی حرارت، غلظتهای بالای نمک، پاک کنندهها و مواد ضدعفونی کننده قوی و اسیدی دارند.
خطرات قارچ های بیماری زا
حالا شاید این سوال برایتان قبل بیاید که این قارچ ها تا چه حد برای سلامت ما مضر هستند؟
قارچها با آزاد کردن هاگ تولیدمثل میکنند. این هاگها با استنشاق وارد ریه میشوند که موجب عفونتهای بدنی میگردد.
بد نیست بدانید بروز خونریزی های گوارشی، آفت های دستگاه گوارش و تحریک پذیری روده از جمله مهم ترین عوارض قارچ های بیماریزایی است که وارد تن می شوند.
افرادی که آنتی بیوتیک مصرف میکنند و افرادی که ناتوانی سیستم ایمنی دارند، بیش از بقیه در معرض این خطر قرار دارند.
نکات لازم برای پیشه با ماشین ظرفشویی
1- دقت کنید دقیقا به همان اندازه پیشنهادی، پودر درون ماشین ظرفشویی بریزید. پودر بیشتر روی ظرفها باقی میماند و مقدار کمتر آن باعث ناپاک ابقاء ظروف میشود.
2- تنها زمانی که ماشینظرفشویی پر است، شستشو را نخست کنید. در چهره پر نبودن، برای از میان بردن بوی خوراک از دور آبکشی بهرهگیری کنید.
3- از مایع براقکننده بهرهگیری کنید. براقکننده، کشش سطحی آب را مختصر کرده و راهبند ایجاد لکه آب روی ظروف میشود. به خصوص در جاهایی که آب دشوار دارند، مایه خشک شدن زودتر ظروف شده و در مصرف انرژی در بعید خشک کن صرفهجویی میکند.
4- ظرفها را با کمترین درجه گرما خشک کنید. حرارت بسیار روی لیوانهای بلور لکه به جا میگذارد.
5- ظروف ذیل را داخل ماشین ظرفشویی قرار ندهید:
آکریلیک، قطعات چسبدار، تمام آلومینیوم، آنتیک، برنز، چدن، ظروف چینی با تزیینات متالیک، کریستال، ظروف پلاستیکی که برچسب قابل شستشو در ماشین ظرفشویی را ندارند، کارد و چنگال با دستههای استخوانی، پلاستیک، چوبی یا منبتکاری شده، قاشق و چنگالهای طلایی، آهنی، چاقوها، بسیاری از تابه و قابلمههای نچسب، شیشه شیر، ظروف مفرغی، ابزارهای پلاستیکی، قوطی و قاشقهای چوبی.
6- پودر را روی قاشق و چنگالهای نقرهای نریزید، چون لکههای قهوهای ایجاد میکند.
7- قرار دادن بیش از حد قاشق و چنگال داخل سبد مخصوص، موجب خش افتادن آنها میشود.
8- فلزهای گوناگون را با هم داخل ماشین پیمان ندهید. بشقابهای نقره و قاشق و چنگالهای فولاد ضد زنگ را حتی در دور آبکشی ساده، همهنگام درون ماشین نگذارید. پیامد بین دو فلز به هر دو آفت میرساند. چاقوها را به دلیل لبه فلزی از ظروف نقره دور نگه دارید.
منبع: سایت زنیبل
قسمتهای
- ۹۷/۱۲/۰۹